Eenvoudige, stevige wijn van Sangiovese en Merlot met een klein beetje houtrijping uit de Maremma en dus met zeer rijp fruit en wat aardse tonen.
Eenvoudige, stevige wijn van Sangiovese en Merlot met een klein beetje houtrijping uit de Maremma en dus met zeer rijp fruit en wat aardse tonen.
Het wijngebied Toscane is een wijngebied in centraal Italië. De bodem van Toscane kent veel ijzer, koper, pyriet, mangaan en calcium.
Lees meer over Toscane
De merlot is een blauwe druif. Qua hoeveelheid de belangrijkste druif in de Bordeaux. In de Medoc en Graves zorgt hij voor het verzachten van de cabernet sauvignon. Op de rechteroever speelt Merlot de hoofdrol. Inmiddels vind je de Merlot druif bijna overal waar wijn gemaakt wordt.
Een bijzonder Merlot gebied is behalve Bordeaux het Italiaanstalige Ticino in Zwitserland. De beste wijn draagt het felbegeerde VITI-zegel met de aanduiding Controlo Ufficiale di Qualita. Er bestaat daar ook een witte wijn van merlot en een zéér goede lichte rosato.
Bont, bos, bramen, chocolade, diergeuren, drop, kersen, kreupelhout, laurier, leer, truffel, vijgen, wild, zoethout, zwarte bessen, zwart fruit.
Italiës belangrijkste blauwe druif. Ze rijpt vrij laat. En geeft de wijn meestal een niet te donkere kleur, presente tannine en behoorlijk zuur mee.
Sangiovese tref je in heel Midden en Zuid Italië aan. Maar vooral in Toscane maken ze er heel mooie wijnen van zoals Chianti, Vino Nobile en Brunello di Montalcino.
Buiten Italië komt ze nauwelijks voor op wat experimenten in Astralië en Californië na.
Iris, kersen, viooltjes, zwarte bessen
U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.
Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.