Stevig eiken, rood fruit en warm aards, stevig met een heel koele en soepel dronk, lang.
Deze Barbera is helemaal gemaakt van druiven uit Serralunga en dat merk je. Proef je hem na de Barolo zal je eerste indruk Serralunga zijn en pas in tweede instantie realiseer je je dat het geen Nebbiolo maar Barbera is. Dat merk je aan de structuur: Barbera heeft veel minder tannine, is zachter, ronder heeft zoeter fruit wat in deze Barbera wordt aangevuld met een zeer adequate dosis hout.
Stevig eiken, rood fruit en warm aards, stevig met een heel koele en soepel dronk, lang.
Het wijngebied Piëmonte ligt in het Noord Oosten van Italië. Piemonte betekent “aan de voet van de bergen” en dat is niet zo gek. Het ligt aan de voet van Alpen. Het wijngebied Valle d’Aosta heeft geografisch bij Piëmonte gehoord, maar is tegenwoordig een autonoom gebied.
Lees meer over Piëmonte
decennium: 2016. Palladino is Serralunga. De kantine en ook de wijngaarden voor rood liggen binnen de grenzen van de Comune. Serralunga heeft de naam om de stoerste Barolo te geven. De wijnen uit dit dorp hebben wat meer structuur en vaak ook iets langer nodig om los te komen. Verder geven ze het fruit van de Barolo een aardse toon mee. Palladino maakt naast wijn van Nebbiolo een Barbera in Serralunga. Proef deze naast de Barolo en je weet hoe Serralunga smaakt.
Lees meer over Palladino
Typisch een druif uit Piemonte. Van de barbera maakt men bijvoorbeeld Barbera d‘Alba en Barbera d‘Asti. Groeit goed op alle bodemsoorten en heeft een hoge zuurgraad.
Kersen, bramen, pruimen, rood fruit.
Lees meer over de Barbera druif.
U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.
Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.