-
Gratis verzending vanaf € 95,00.
-
Elke wijn per fles te bestellen.
-
Telefoon: +31-(0)6-47888757
-
Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Ripasso is een eeuwenoude wijnbereidingstechniek die al eeuwen in Valpolicella wordt gebruikt, de tweede gisting vindt plaats op de zoete, lokaal gedroogde druiven. Gemaakt met druiven afkomstig van een enkele wijngaard in Valpolicella Classica, genaamd I Progni.
De wijngaarden van de I Progni Valpolicella Classica zijn vernoemd naar de I Progni-kreek die door de wijngaard loopt
De Ripasso wijnproductie is een oude techniek voor het maken van wijn in Valpolicella. De eerste gisting is in oktober, de tweede in januari/februari, op de zoete "passito" druiven. De druiven gaan daarna 18 maanden op eiken vatten en rijpen daarna nog 4 maanden door op de fles. De wijn laat zich makkelijk 10 jaar bewaren.
Lekker bij: risotto met asperges, champignons of pompoen. Lasagne van vlees of groenten, gegrild vlees, lams, eend en oude kazen
Land van herkomst | Italië |
Gebied | Veneto |
Producent | Le Salette |
Druif | Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta |
Kleur | Rood |
% | 14 % vol. |
Hout gehad | Ja |
Biologisch | Ja |
Inhoud | 0,75L |