Nanni Copè is de kindernaam van Giovanni Ascione, Ascione was wijncriticus tot hij de mogelijkheid kreeg om een oude wijngaard te kopen in Castelcampagno. Dit ligt in het noorden van Campania op de grens met Lazio.
De druiven die dit gebied bijzonder maken zijn de Pallagrello Nero en de Casavechia. Druiven die je alleen hier vindt en al millenia lang. Copè werkt biologisch met autochtone gisten en zonder filtering. Zijn eerste wijn de Sabbie di Sopra al Bosco 2008 kwam in 2010 uit. Per jaar maakt hij slechts 7.500 flessen. Het is letterlijk een garagewijn.
Giovanni's leidende filosofie weerspiegelt de innerlijke kracht van een wijn uit het zuiden, uitgedrukt in een noordelijke stijl. Proberen om de buitengewone kwaliteiten van de Pallagrello Nero te verbeteren door de verheerlijking van de grootst mogelijke elegantie en drinkbaarheid. Nooit geconcentreerd, noch in de wijngaarden noch in de kelder. Een maximale expressie van het terroir.
Vigna Sopra il Bosco is een ware obsessie. De planten worden één voor één geregistreerd en de hele wijngaard is verdeeld in sectoren die onderhevig zijn aan verschillende benaderingen voor snoeien, loofbeheer, oppervlaktebeheer en oogsten.
De hele agronomische filosofie is gericht op het minimaliseren van interventies. Het gebruik van herbiciden of pesticiden is volledig uitgesloten. Een maximale hoeveelheid tijd wordt besteed aan het verzorgen van de wijngaard met respect voor de oude aanplant. Een gediversifieerde aanpak wordt gebruikt voor elk van de vier zones van de wijngaard, gevolgd door een nauwgezette registratie van alle aanplant. Het beheer van de voorjaars(groene) snoei, nieuwe groei, de opbrengsten, de bodembedekking tussen de wijnstokken en de oogstperiode gebeurt plant voor plant. De oogst gebeurt rij voor rij, soms plant voor plant, op basis van het gewenste rijpingsniveau, over een periode die loopt van eind september tot half oktober. De druiven worden tros per tros geselecteerd en gemengd, zonder onderscheid tussen rassen, maar in gelijke rijpingsstadia. Vinificatie houdt maximaal respect voor de druif in.