De familie Loacker komt uit Bolzano daar zijn zij in 1979 begonnen als eerste biodynamische wijnbouwer in Italië. In 1995 hebben ze het Corte Pavone in Montalcino overgenomen. Ook hier werken ze biodynamisch.
Met de schouders tegen de muur van het fort in Montalcino, uitkijken naar het westen, zie je de oprijlaan met de pijnbomen die naar Corte Pavone leidt. Het is een van de hoger gelegen en beter geventileerde wijngaarden. Dit maakt biologische druivencultuur wat eenvoudiger.
Corte Pavone, gelegen in Toscane, strekt zich uit over 16 hectare over de schilderachtige heuvels van Montalcino op een hoogte van 500 meter, de wijngaarden omgeven door velden en dik mediterraan struikgewas. Dit unieke landschap en klimaat samen met de lichte, kleiachtige bodem dragen in hoge mate bij aan het karakter van de wijn.
Het begon allemaal in de Alto-Adige waar familie Loacker, opgericht door Rainer Loacker die 20 jaar in de chocoladewafelindustrie werkte voordat hij de sprong naar de wijnhandel maakte. Rainer was een biologische pionier toen hij voor het eerst begon, en koos ervoor om meer natuurlijke behandelingen te gebruiken in plaats van pesticiden op zijn wijnstokken. Geleidelijk maakte hij de overstap naar de biologisch-dynamische landbouw. Tegenwoordig gebruikt Loacker alleen homeopathische behandelingen voor hun wijnstokken en 3 jaar geleden werd er een nieuwe bio-architectonische kelder gebouwd in het hart van de wijnmakerij in Montalcino.
Franz Josef, de zoon van Rainer, houdt toezicht op de commerciële aspecten van de 4 Loacker-wijngaarden (Schwarhof in Alto Adige, 2 in Toscane en 1 in Oostenrijk). Zijn broer, Hayo, die een opleiding volgde in Frankrijk, Zuid-Afrika en de VS, beheert de wijnstokken en de wijnbereiding.