Gian Luca Colombo barst van de ideeën en realiseert die vliegensvlug. Natuurlijk denkt hij daar zelf anders over: het gaat hem veel te langzaam!
Hij is gepromoveerd als enoloog, heeft de prijs voor beste nieuwe enoloog gekregen, ervaring opgedaan in heel Italië als wijnmaker en heeft sinds 2011 ook zijn eigen wijn. Het begon met een partij Pinot Nero-druiven waar een klant geen bestemming voor had. Inmiddels heeft Segni di Langa meerdere wijngaarden en maakt hij ook Barbera, Pelaverga, Nebbiolo en Barolo.
Segni di Langa is ook de naam van zijn agriturismo waar hij een voedselbos omheen heeft bedacht - werk in ontwikkeling. Gian Luca gelooft niet in monocultuur! Inmiddels gaan de eerste producten uit zijn tuin al naar een restaurant in La Morra en heeft hij ook een pasta van eigen graan in de verkoop.
Zijn mission statement: de karakteristieken van de druif, het jaar en het terroir op fles brengen. En hoe natuurlijk deze benadering ook is, ze resulteert gelukkig in modern klassieke wijnen. De wijnen van Gian Luca excelleren in transparantie en vanzelfsprekendheid. Het lijkt alsof ze zo geoogst zijn.