Camillo Favaro is verliefd op wijn in al zijn vormen. En hij probeert er dan ook op alle mogelijke manieren de hele dag mee bezig te zijn. Hij schrijft boeken, organiseert symposia, heeft een enoteca, maakt samen met zijn vrouw etiketten en folders en met zijn vader wijn.
De belangrijkste wijngaard is maar 1 hectare en daar komt de beste Erbaluce vandaan. Elk jaar niet meer dan zo’n 7000 flessen. Erbaluce is de witte wijn van Noord Piemonte. En als u er nog nooit van gehoord had begrijp ik dat, want ze wordt ook het best daar genoten en vergeten. Erbaluce wordt in alle vormen gemaakt: bubbels zoet en droog. Maar levert zelden iets gedenkwaardigs op. Tenzij je naar het gebied boven het meer van Viverone gaat. In Piverone en Viverone geeft deze druif ineens wel wijn met diepgang en rijpingspotentieel
Wat zegt de Gambero Rosso:
"Lange tijd beperkt tot een verspreidingsgebied dat niet veel meer is dan een lokaal gebied, krijgt Erbaluce langzaamaan weer enthousiasme en aandacht. En een groot deel van de eer moet zeker worden toegeschreven aan het werk van Benito en Camillo Favaro, en aan de schitterende reeks opmerkelijke successen die in het afgelopen decennium zijn getekend. Duitse complexiteit, Calusische delicatesse, de witte wijnen van Le Chiusure reproduceren getrouw de kenmerken van de ongeveer drie hectare hoog op de Serra di Piverone. - Gambero Rosso
Wat zegt de Slow Wine Guide:
"De bodem bestaat uit kiezels en klei die de wijnen frisheid geven, terwijl de zuidelijke ligging en het feit dat er wijngaarden tussen 350 en 400 meter boven zeeniveau worden verbouwd, het verschil maken qua karakter. Het bedrijf heeft onlangs de omschakeling naar biologisch afgerond. Elegantie en finesse zijn de sleutelwoorden van Favaro-wijnen." - Slow Wine Guide